Surplus electronic parts : https://epartsconnect.com
Stock and Crypto AI Prediction : https://stocksignalslive.com

In this video I show you how I diagnosed and repair a 2007 Chevy 1500 Classic with a 5.3 that had an engine light on with some 02 heater codes stored in it P0036, P0054 and P0141. Please refer to your shop manual for the proper repair procedures on fixing your vehicle.

50 thoughts on “Chevy truck bank 1 sensor 2 02 problems p0036, p0054, p0141”
  1. Avataaar/Circle Created with python_avatars DONALD SHULA says:

    I got all four O2 sensors for my '07 Burban on Amazon, $30 , ($50 each at O'Reilley's AutoZone , napa

  2. Avataaar/Circle Created with python_avatars Thomas Melander says:

    Eric I have a 2003 e250 my code is p1131 when I take dog house off and looking at the engine we're is this sensor bank1 sensor 1?

  3. Avataaar/Circle Created with python_avatars Dakotah Barnhill says:

    Searched my codes, then searched for your video. You da best Eric, appreciate all the help you've provided my young ass

  4. Avataaar/Circle Created with python_avatars Randy Schroepfer says:

    Ecic l have a 1999 Yukon that had a bad motor l relaced the motor with a 97 Tahoe which ran excellent now it has a miss runs rough at low speed if you floor it it runs great lots of power but sound like rocks are in the exhaust pipe, it has a miss fire code and O2 sensors are bad, Autozone said it has plugged fuel injectors both motors were 5.7 l changed cap rotor plugs going to check the Cat. today. Thank you Randy

  5. Avataaar/Circle Created with python_avatars Craig Guilder says:

    Do you have a video where you check the 02 and it's fine. Tested the fuse and that's good and still pulling the p0030 p0053 p0135 I'm having a hell of a time find it out what is causing these codes to get pulled and I've already changed the o2 sensor my fuses are good

  6. Avataaar/Circle Created with python_avatars Cam Reed says:

    thank you good video

  7. Avataaar/Circle Created with python_avatars Byron Ramey says:

    How strange. I'm checking one right now and this video is in my recommendation. Thanks Eric for the help.

  8. Avataaar/Circle Created with python_avatars LaMarkus Childs says:

    So far so good!!! I wish I could meet you and hug you brother!!! Thank you so much!!🤜🤛

  9. Avataaar/Circle Created with python_avatars Edward Thayer says:

    I love that white stuff!!!

  10. Avataaar/Circle Created with python_avatars Alan Cameron says:

    Wire was probed and opening was not repaired.Just guessing.Great demo.Thanks.

  11. Avataaar/Circle Created with python_avatars Alex Rivera says:

    God bless thanks for the video I have a 2011 Chevy express 2500 and it have the codes p0056 p0056 po141 and you was a good help thanks a lot

  12. Avataaar/Circle Created with python_avatars Robert Florence says:

    Dose pcm control ground on Chevys o2s

  13. Avataaar/Circle Created with python_avatars D M says:

    I can't believe how much rust is under a 07. Damn! Im on the west coast so we don't get that much rust.

  14. Avataaar/Circle Created with python_avatars JOHN JORDAN says:

    WHAT IS THE NAME OF YOUR METER?

  15. Avataaar/Circle Created with python_avatars irie Nino says:

    I have problem I have a p0420 code and replaced all o2 sensors. My bank 1 sensor 2 is fluctuating more that bank 1 sensor 1. Is this a bad cat or faulty new sensor ?

  16. Avataaar/Circle Created with python_avatars Panther Platform says:

    Still hunting that issue with the 00 GMC sienna.

  17. Avataaar/Circle Created with python_avatars malachi maisonneuve says:

    Great, straightforward information. Thanks

  18. Avataaar/Circle Created with python_avatars Larry Rs says:

    I have problem in my toyota new oxygen sensor oryginał Denso not working check on is gone but car feel lose power very slow .Someone tell me what's wrong ?

  19. Avataaar/Circle Created with python_avatars Jim Ott says:

    I have code 420 and 141

  20. Avataaar/Circle Created with python_avatars Jim Ott says:

    Cool i need to do this on my 98 Tahoe

  21. Avataaar/Circle Created with python_avatars Chase Lyons says:

    Replaced bank 1 sensor 2… Took all proper steps including unhooking battery. Started truck, engine light was gone. Fueled up, restarted truck light came back this time only P0036. Ideas? Like I said I JUST replaced the bank 1 sensor 2 AND bank 1 sensor 1 O2's

  22. Avataaar/Circle Created with python_avatars Elizabeth Stamps Millsaps says:

    2004 Chevrolet Silverado 2500 6.0 gas code:
    PO135 O2 heater circuit bank 1, sensor 1
    Here's my question: can this issue pull power from my battery when it is not on?

  23. Avataaar/Circle Created with python_avatars Da Boonies says:

    i had to get mine cherry red in order to get it off lol. not looking forward to replacing the upper sensors haha

  24. Avataaar/Circle Created with python_avatars dusty hedger says:

    With the amount of salt that poor truck has underneath I d be more worried about it dissolving .

  25. Avataaar/Circle Created with python_avatars TeaHerbsAndChat says:

    Mine keeps failing second time I replaced it bank 1 sensor 2 in 2 months .

  26. Avataaar/Circle Created with python_avatars bill warren says:

    I have 2008 Chevy Colorado lt with o2 not ready without no codes I have replaced upstream sensor driven over 120 miles it will not set do you have a opinion of what’s going on

  27. Avataaar/Circle Created with python_avatars Jose Nazario says:

    Dude, I did not see you putting anticize on that sensor.

  28. Avataaar/Circle Created with python_avatars Tenya Pierce says:

    Thanks for your video I have the exact codes p0035, p0054, p0141, how much would you pay a mechanic to replace 02 censor on a 2008 Chevy Trailblazer. Thanks in advance for your time and consideration.

  29. Avataaar/Circle Created with python_avatars E says:

    Hey dude I have a 05 frontier acting crazy p0300 p1168 and p1051 checked everything no vac leaks good compression good spark and a tone of brand new sensors how as I was cruising fine running normal it is now struggling bad to even go past 30 mph thaw only thing I could find is o2 sensors wet inside connectors left side up and down stream really weird I have no idea how they got wet on my inside no oil leaks. I believe this is what’s is causing all kinds of havoc do you think it could make it run lean.

  30. Avataaar/Circle Created with python_avatars Tom Wilson says:

    I just had same exact scenario on my 98 Chevy Cheyenne. Was able to repair the wire and continue to use the sensor. Still working fine.

  31. Avataaar/Circle Created with python_avatars Lalo Zichlids says:

    I only have the P0036 on my 06 corvette, could it be just the O2 sensor?

  32. Avataaar/Circle Created with python_avatars RenLee Tobassey says:

    I just picked my truck up from my mechanic, because it was stalling out after driving for about 30 minutes. He replaced my o2 sensor. Said it was the cause. My question is did that fix the problem like he said, or is it possible it was really the cat??

  33. Avataaar/Circle Created with python_avatars Andrew Campbell says:

    Please show me where bank 1 sensor 2 is on a 2015 Kia optima

  34. Avataaar/Circle Created with python_avatars Kathleen Kramer says:

    Did the lights go off on dash?

  35. Avataaar/Circle Created with python_avatars Sean Hooligan says:

    I had a bank 1 sensor 1 & sensor 2 code on my 2004 5 cylinder Colorado. Replaced upstream sensor and still throwing both codes after being cleared out

  36. Avataaar/Circle Created with python_avatars lilia L says:

    I wish I had a reliable mechanical like you. My truck check engine light indicated it was the o2 sensor but the mechanic refused to charge because he said that's wasn't the issue he just sea fomed the exhaust system something and cleaned it. Drove truck and guess what the check engine light came back on. O2 sensor I'm so mad.

  37. Avataaar/Circle Created with python_avatars marlin gustafson says:

    My 06 GMC Sierra 5.3 6 scanner codes P0030 P0036 P0050 POO56 P0420 P0300 i tested all of the heated 02 sensor hot and ground power supply wires, all hot wires have 13 volts, and all grounds are good, i did a continuity test on the 02 sensors and all have continuity, SO why do i keep getting these codes? could you please help me with this problem.

  38. Avataaar/Circle Created with python_avatars Estebahn Gold says:

    Just take out the O2 sensors becuase they just plug up from cheap fuel and can not sniff anymore . take carb cleaner and wire brush clean out the holes and there you have it .

  39. Avataaar/Circle Created with python_avatars Cheryl Harris says:

    If you have sensor problems especially with Chevrolet products and can't find the problem check the On Star sensor. No dealer I went to for help found problem. Battery going dead. After 3 batteries, 2 alternators, and 5 car repair businesses the problem found. The last company couldn't find ,but took it to a repair shop was expert in electric problems and found the sensor problem. Spent around 1500 dollars all told for the On Star sensor.

  40. Avataaar/Circle Created with python_avatars Richard Cabitto says:

    I found something different. Someone has repaired the wires by cutting all wires and butt connections were sketchy at best. Repaired and soldered wires. Still have an inoperative sensor. I would like to replace sensor itself, and pigtail on truck harness but not sure of placement of wires in harness to pigtail. Do you know which wires go where in the truck side pigtail?

  41. Avataaar/Circle Created with python_avatars Johnny Mitch says:

    It's called rodent damage. Mice chewed thru two of mine. Bastards.

  42. Avataaar/Circle Created with python_avatars nthewalk says:

    I’ve got this problem…. replaced all 4 on a 96 Chevy C3500 still got heater code.